VEDELLA ECOLÒGICA (Producció pròpia)
Ramon Sala (SAT TAURE SAT NUM 1041 CAT TAURE)
Olius (Solsonès-Lleida)
Certificat: Operador inscrit amb el número CT 000676 PE en el registre del CCPAE "Consell Català de la Producció Agrària Ecològica"
Les vaques són de raça salers, una raça ideal per la cria de vedells, ja que està preparada per adaptar-se a viure sempre a l'aire lliure i tenir les seves cries de manera natural sense ajuda humana. Les cries només s'aconsegueixen a partir de la monta natural i són encreuades amb charolaise, d'aquesta manera s'aconsegueix una carn d'una alta qualitat, perquè s'obtenen unes canals amb el greix infiltrat i molt musculades (tenen poc greix i molta carn i el greix que tenen és infiltrat, això fa que la carn sigui més tendra i gustosa). Les vaques a l'estiu s'estan a la muntanya i a l'hivern en zones més baixes i càlides, la seva alimentació es basa en les pastures i s'han d'anar canviant de zona vetllant perquè sempre tinguin herba disponible, per això normalment estan en zones molt àmplies.
Els vedells néixen i créixen en semillibertat alimentant-se de la llet materna i pastures ecològiques fins que són separats de les mares i els últims 2-3 mesos es traslladen en un espai adeqüat amb un cobert, però també a l'aire lliure i s'alimenten de farratge i pinso (cereals triturats), tot de producció ecològica.

______
PORC ECOLÒGIC
Josep Argerich Fornell
Soler de Preixana (Montmajor-Barcelona)

Certificat: Operador inscrit amb el número CT 000679 P en el registre del CCPAE "Consell Català de la Producció Agrària Ecològica"


______
POLLASTRE ECOLÒGIC
Joan Bonsfills Rovira
Vallmanya de Pinós (Solsonès-Lleida)
Certificat: Operador inscrit amb el número CT 000682 PE en el registre del CCPAE "Consell Català de la Producció Agrària Ecològica"
Els pollastres viuen en unes granjes de maó o de fusta que tenen una porta que dóna a l’exterior, poden entrar i sortir lliurement durant tot el dia. S’alimenten de pastures a l’aire lliure i dins la granja disposen de pinso ecològic elaborat 100% amb ingredients obtinguts segons les normes de la producció agrària ecològica. El terra de les granjes es cobreix amb palla, també ecològica. Tenen tres mesos de vida, cosa que fa que siguin pollastres adults però joves, donant una carn gustosa i alhora tendre.
______

XAI ECOLÒGIC
Carlos Montanuy Baro
St Esteve de la Sarga (Pallars Jussà-Lleida)

Certificat: Operador inscrit amb el número CT 000797 P en el registre del CCPAE "Consell Català de la Producció Agrària Ecològica"
Casa Batlle d'Estorm, en plena feixa del Montsec, s'ha dedicat a l'agricultura i la ramaderia, generació rere generació. Actualment, Casa Batlle conserva el bon saber fer tradicional tot aprofitant les noves tecnologies per millorar la qualitat. És una explotació de cicle tancat, en què els ramats de corder ecològic pasturen en els prats naturals propers a la finca i són criats i engreixats de forma natural i sana, de manera que s'obté una carn de corder d'excel·lent qualitat.

CONILL ECOLÒGIC
CUNIECO (Marina Antonell Llobet)
Sant Esteve de Sesrovires (Baix Llobregat - Barcelona)

Certificat: Operador inscrit amb el número CT 002382 PE en el registre del CCPAE "Consell Català de la Producció Agrària Ecològica"
Els conills viuen en una granja al terme de Gelida. Viuen en patis amb el terra formigonat i unes malles laterals i sostre per evitar que s’escapin i per protegir-los. Els animals no són medicats ni tampoc s’usa cap desinfectant químic ni altres productes en el recinte on viuen. Els patis, individuals per a cada conilla i la seva camada alletant, fan 2 metres quadrats de superficie, tal com mana la normativa del CCPAE, són prou grans com perquè puguin desenvolupar la seva vida amb naturalitat. Tenen zona assolellada i zona amb ombra, tenen les cries a partir de la monta natural. Els conills són separats de les mares a 36-40 dies de vida i es traslladen en patis de les mateixes mides en grups de fins a deu animals per pati, allà s’alimenten de pinso ecològic i alfals també ecològic de la mateixa finca fins als 3 mesos de vida, quan es porten a sacrificar en un escorxador autoritzat pel CCPAE.
 
TORNAR A LA PÀGINA D'INICI