VEDELLA ECOLÒGICA (Producció pròpia)
Ramon Sala (SAT TAURE SAT NUM 1041 CAT TAURE)
Olius (Solsonès-Lleida)
Certificat: Operador inscrit amb el número CT 000676 PE en el registre del CCPAE "Consell Català de la Producció Agrària Ecològica"
Les vaques són de raça salers, una raça ideal per la cria de vedells, ja que està preparada per adaptar-se a viure sempre a l'aire lliure i tenir les seves cries de manera natural sense ajuda humana. Les cries només s'aconsegueixen a partir de la monta natural i són encreuades amb charolaise, d'aquesta manera s'aconsegueix una carn d'una alta qualitat, perquè s'obtenen unes canals amb el greix infiltrat i molt musculades (tenen poc greix i molta carn i el greix que tenen és infiltrat, això fa que la carn sigui més tendra i gustosa). Les vaques a l'estiu s'estan a la muntanya i a l'hivern en zones més baixes i càlides, la seva alimentació es basa en les pastures i s'han d'anar canviant de zona vetllant perquè sempre tinguin herba disponible, per això normalment estan en zones molt àmplies.
Els vedells néixen i créixen en semillibertat alimentant-se de la llet materna i pastures ecològiques fins que són separats de les mares i els últims 2-3 mesos es traslladen en un espai adeqüat amb un cobert, però també a l'aire lliure i s'alimenten de farratge i pinso (cereals triturats), tot de producció ecològica.

______
PORC ECOLÒGIC
Josep Argerich Fornell
Soler de Preixana (Montmajor-Barcelona)

Certificat: Operador inscrit amb el número CT 000679 P en el registre del CCPAE "Consell Català de la Producció Agrària Ecològica"


______
POLLASTRE ECOLÒGIC
Joan Bonsfills Rovira
Vallmanya de Pinós (Solsonès-Lleida)
Certificat: Operador inscrit amb el número CT 000682 PE en el registre del CCPAE "Consell Català de la Producció Agrària Ecològica"
Els pollastres viuen en unes granjes de maó o de fusta que tenen una porta que dóna a l’exterior, poden entrar i sortir lliurement durant tot el dia. S’alimenten de pastures a l’aire lliure i dins la granja disposen de pinso ecològic elaborat 100% amb ingredients obtinguts segons les normes de la producció agrària ecològica. El terra de les granjes es cobreix amb palla, també ecològica. Tenen tres mesos de vida, cosa que fa que siguin pollastres adults però joves, donant una carn gustosa i alhora tendre.
______

XAI ECOLÒGIC
Carlos i Jaume Montanuy Baro
St Esteve de la Sarga (Pallars Jussà-Lleida)

Certificat: Operador inscrit amb el número CT000797P(Carlos) i CT002044P(Jaume) en el registre del CCPAE "Consell Català de la Producció Agrària Ecològica"
Els xais són criats a Casa Batlle d'Estorm, a la serralada prepirinenca del Montsec. A Casa Batlle s'han dedicat a l'agricultura i la ramaderia generació rere generació i actualment es conserva el bon saber fer tradicional tot aprofitant les noves tecnologies per millorar la qualitat. És una explotació de cicle tancat on els ramats de corder ecològic pasturen en els prats naturals propers a la finca i són criats i engreixats de forma natural i sana, de manera que s'obté una carn de corder d'excelent qualitat a causa de diversos factors:
- tècnics: aprofitament del saber acumulat de generacions i l'entorn natural sa i pràcticament verge per obtenir les matèries primeres que alimenten els corders. A més, els fems dels animals retornen a la terra per reiniciar el cicle.
-climatològics i relleu: la part més fonda de la finca, vora el llac de Cellers, es troba a 387m sobre el nivell del mar i la part més alta, al cap de la serra, es situa a 1600m. Aquesta diferència d'altitud permet aprofitar les pastures de manera alternativa segons l'època de l'any i les variacions del temps.
-vegetació: la diversitat caracteritza la zona, ja que concentra des de conreus de blat i ordi, fins a zones ermes i boscos de pi i roure, passant per prats d'alfals i esparcetes.
-situació geogràfica: es tracta d'una zona elevada, emmarcada entre els rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana, per l'est i l'oest i la serralada del Montsec (1678m) pel sud.
- Normativa: l'explotació es va adaptar a la normativa per poder tenir un corder ecològic certificat pel CCPAE.
- De control: els productes estan sotmesos a estrictes controls sanitaris, de transport, de sacrifici i de distribució, per tal de garantir la satisfacció dels consumidors.

____
CONILL ECOLÒGIC
 
TORNAR A LA PÀGINA D'INICI